Menyknapp

Lärande i arbete (LIA)

En del av utbildningen sker på en arbetsplats inom branschen. Det kan vara på en teater, i en bröllopsbutik, ett skrädderi (nysömnad eller ändringsskrädderi) eller inom CAD-konstruktion (datoriserad mönsterkonstruktion) på ett större modeföretag.

Hur länge gör jag LIA?

Under sammanlagt 30 veckor fördelat på två perioder får du chansen att undersöka din framtida yrkesbana. Flera av våra studerande har efter avslutad utbildning fått jobb på sina tidigare LIA-platser. Det ser vi som ett tydligt tecken på att vi utbildar anställningsbara skräddare.

Vad jag har lärt mig på LIA:n kan inte mätas, det är mer än bara hantverket och skrädderi. /Anna, herrskräddare

Var kan jag göra min LIA?

Vi samarbetar med företag, skrädderier, teatrar, konfektionsföretag och andra aktörer över hela världen för att säkerställa att utbildningen motsvarar den kompetens som efterfrågas av branschen. Med hjälp av utbildningens samarbetande företag nationellt och internationellt, får du som studerande en gedigen inblick i olika verksamheter och skapar ett nätverk som ökar chanserna till ditt drömjobb.

Som studerande är du aktiv i planeringen av din LIA utifrån dina ambitioner och kursplaner – du väljer själv vilken bransch du är intresserad av och har på så sätt möjlighet att forma din egen utbildning.

Mina bästa erfarenheter som jag tar med mig ifrån LIA:n är alla lärdomar så som att stress inte får lov att vara med i ditt arbete för då blir det helt enkelt inte bra. Var medveten om det du gör och gör allt med en tanke bakom. JAG väljer vart knappen ska sitta och vart stygnet skall vara. /Josefin, damskräddare

En dag på min LIA - Rebecka Scott

Tyll, spets, fluff, siden, satin i oändlighet. Rebecka har badat i fantastiska brudklänningar under sin LIA på Bröllopsbruket i Göteborg, ett företag som säljer brudmode Second Hand med ett skrädderi “in-house”. Klänningarna ändras för att passa bruden helt perfekt. Det är just det som Rebecka har gjort, provat och nålat in brudklänningar på kunder, ändrat, sytt och justerat efter alla önskemål.

Det bästa med LIAn har varit att jag verkligen känner att jag växt i min yrkesroll. Jag känner mig säkrare på min sak och litar mer på mina förmågor. Jag har blivit proffsigare helt enkelt.
Min LIA har helt enkelt varit fantastisk och jag längtar tills vi får den här chansen igen, men tills dess ska jag försöka suga åt mig all kunskap som skolan erbjuder och satsa på att bli den bästa klänningsskräddaren jag kan. / Rebecka

Instagram logga
Rebecka på sin LIA på Bröllopsbruket

Rebecka på sin LIA på Bröllopsbruket

Rebecka på sin LIA på Bröllopsbruket

Publicerad:

Publicerad: