Menyknapp
Bakgrundsbild för Uddevalla Skräddarskola

Välkommen till Nordiska Skräddarskolan

Vi utbildar framtidens skräddare med hantverket, kvalitet och hållbarhet i fokus

Sök en utbildning hos oss

Drömmer du om att bli skräddare?

Här finns all information du behöver för att ansöka till Nordiska Skräddarskolan

Läs mer
 • Menybild
  YH-utbildning
  Damskräddare
  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  Damskräddaren får vara kreativ och leka med form och detaljer. De klassiska snitten i hantverket finns kvar men man får lov att sväva ut lite mer.
 • Menybild
  YH-utbildning
  Herrskräddare
  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  En herrskräddare är den som bevarar det traditionella hantverket just för att man förhåller sig till traditionsenliga regler – man måste hålla sig inom vissa ramar.
 • Menybild
  YH-utbildning
  Klänningsskräddare
  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  En klänningsskräddare har helt fria tyglar. Det finns inga regler att förhålla sig till men konstruktionen och underarbetet är viktigt.
Röster om utbildningen

Skrädderiet har tagit Nathalie till både Rom och Paris

Tidigare studerande har framgångsrika karriärer både nationellt och internationellt

Läs mer här

Nyheter

Kalender

Frågor och svar

LIA betyder lärande i arbete och innebär att en del av din YH-utbildning är förlagd ute på en arbetsplats där du får praktisera det du lärt dig på utbildningen. Du får arbetslivserfarenhet och skapar kontakter som mycket väl kan leda till jobb direkt efter utbildningen.

Våra YH-utbildningar är kostnadsfria, men du betalar själv för litteratur och annat studiematerial, precis som på en högskoleutbildning.

Yrkeshögskolepoäng (YH-poäng) anger utbildningarnas längd. Fem YH-poäng motsvarar en veckas studier på heltid, dvs en poäng/dag. 200 YH-poäng motsvarar ett års heltidsstudier, 400 YH-poäng två års heltidsstudier osv.

Ja, alla YH-utbildningar berättigar till studiemedel från CSN.

Ja! Inom yrkeshögskolan kan du bli behörig på olika sätt, även om du inte uppfyller alla behörighetskrav. Du kan söka med s.k. reell kompetens eller läsa in kurser du saknar via Komvux.


Tänk på att en utbildning på heltid motsvarar 40 studietimmar i veckan. Utöver de schemalagda föreläsningarna krävs tid och fokus för individuella studier och grupparbeten. Du känner själv om det funkar för dig att kombinera studier med extrajobb.